Till innehåll på sidan

Skolmat

Skolmaten på Sjöstadsskolan ska vara bra, nyttig och god.

Utbildningsnämnden i Stockholms stad har beslutat om riktlinjer för skolmaten som gäller alla stadens skolor. Skolan ska vara ett föredöme och bidra till att eleverna får sunda matvanor och samtidigt motverkar barnfetma. Lunchen vi erbjuder på Sjöstadsskolan innehåller därför alltid grönsaker, varmrätt, bröd samt lättmjölk eller kallt vatten. All mjölk, fil och yoghurt som serveras är sockerfri. Mellanmålet som serveras på eftermiddagen är självklart sockerfritt.

Vårt mål är att laga den mesta maten från grunden. Våra inköp följer stadesn riktlinjer och är till 50% ekologiska. Ofta byter vi rött kött mot vegetariska alternativ eller kyckling för att bidra till ett hållbarare klimat.

Allergi och Specialkost

Det är viktigt att alla elever har möjlighet att äta skolmat i skolan. Endast personal som har utbildning i specialkost, får laga allergi- och specialkost hos oss.

Den vegetariska maten får alla äta av och räknas inte som specialkost.

Vi erbjuder endast specialkost när det finns medicinska skäl. För att vi ska tillaga allergi- eller specialmat, behöver vi ett läkarintyg från behandlande läkare. Läkarintyget lämnas till skolsyster, som sedan informerar oss. 

Om en elev är frånvarnade från skolan eller sjuk är det viktigt att köket får reda på det, så att vi inte lagar mat som sedan bara kastas bort. All allergi- och specialmat är unik och görs till varje elev som lämnat intyg.

Du hittat matsedeln i appen och på hemsidan skolmaten.se/sjostadsskolan

Dela:
Kategorier:

Matsedel

Idag är det antingen heldag eller så är inte lunchen inskriven.

Ingress: 
Skolmaten på Sjöstadsskolan ska vara bra, nyttig och god.