Nytt närvarosystem för förskola och fritidshem

Torsdagen den 8 februari öppnar det nya systemet Närvaro förskola/fritidshem. Du som vårdnadshavare kan då börja registrera scheman och uppdatera kontaktuppgifter. Vi använder det "gamla" systemet Tempus till och med fredagen den 9 februari. Det nya systemet börjar användas måndagen den 12 februari.

På Sjöstadsskolan har vi använt oss av systemet Tempus för att checka in och checka ut våra barn och elever. Stockholm stad har nu gjort en upphandling och detta kommer nu att ingå i Skolplattformen. Syftet med skolplattformen är att förenkla och kvalitetssäkra det administrativa ar betet, den pedagogiska arbetsmiljön och lärandet för att barn och elever ska få så goda möjligheter som möjligt att utvecklas. Nu har det blivit dags att införa det digitala verktyget Närvaro på fritidshem och Närvaro på förskola.

Skillnad mellan Tempus och Närvaro på förskola och Närvaro på fritidshem

• Det kommer att finnas vissa skillnader mellan Tempus och Närvaro på förskola/fritidshem.
  • Hela Stockholm stad kommer att ha samma system.
  • Systemet är anpassat efter GDPR (det nya personuppgiftslagen).
  • Det kommer inte att gå ut SMS när ditt barn nuddas in och ut.
  • Du måste anmäla tillfälliga ändringar senast dagen innan ändringen sker.
  • Ordinarie schema kan du ändra upp till en vecka innan förändringar sker.

Information om hur du registrerar dig, hittar du i dokumentet Närvaro förskola och fritidshem. Det finns också en utförligare manual här.

Eftersom Sjöstadskolan deltar i pilotprojektet när det gäller genomförandet av det nya systemet, tar vi gärna emot feed-back från dig som vårdnadshavare. Maila dina synpunkter till charlotta.wilson@stockholm.se eller marie.malmgren@stockholm.se