Kommunikationsvägar

Några av våra kommunikationsvägar på Sjöstadsskolan är bland annat:

• Gruppbloggar
    Gruppbloggarna uppdateras minst en gång i veckan och innehåller information i löpande text med eller utan bilder från den valda gruppen. Det kan komma flera blogginlägg i veckan, men du behöver bara gå in en gång per vecka för att få en överblick. Blogginläggen ligger under varandra. Det senaste ligger överst. Du kan prenumerera på bloggen via ett RSS-flöde .
  • Gruppkalendrar
    I gruppkalendrarna ligger all information som är kopplat till datum, exempelvis läxor, friluftsdagar och skolfotografering. Om du klickar på plustecknet i respektive kalenderinlägg ser du mer information.
  • Ämnessidor
    ämnessidorna ligger ämnesspecifik information, t ex planeringar och länkar.
  • Learnify
    I Learnify skapar läraren en kursplats som de tillsammans med eleverna utformar och samarbetar kring.
    Det finns bl a inlämningssidor, interna bloggar, gruppsidor, webföreläsningar och videochatt. Föräldrar har ingen inloggning men kan se en begränsad del så att de kan stötta sina barn i skolarbetet.
  • Sjöstadsskolans app
    Appen "Sjöstadsskolan" för iOS- och androidenheter innehåller nyheter, schema, matsedel, gruppbloggar, gruppkalendrar, frånvaroanmälan, personal, karta, information och filmer.
  • Skolwebben
    Stockholms stads Skolwebb även kallad "Skolwebben" är en webbaserad lärportal som stödjer skolans pedagogiska och administrativa processer.
    Som vårdnadshavare kan man anmäla frånvaro samt ta del av sitt barns frånvaro,
    Se och skriva ut sitt/sina barns personliga schema, ta del av sitt barns elevdokumentation som IUP (Individuella utvecklingsplan), omdömen från alla ämnen och pedagogiska planeringar.
    Elever loggar in med samma användarnamn och lösenord som de har på skolans datorer. Vårdnadshavare loggar in med hårt certifikat, mjukt certifikat eller bankID.
  • Elevråd
    Elevrådet når du på e-postadress: elevrad@sjosstadsskolan.se
  • Föräldraråd
    Föräldrarådet når du på e-postadress: foraldrarad@sjostadsskolan.se
  • Synpunkter/klagomål
    Synpunkter/klagomål lämnas direkt till arbetslagsledaren eller till skolledningen.
    Allmäna synpunkter, även positiva, eller klagomål som inte rör enskild person kan lämnas via vårat webbformulär för synpunkter/klagomål.
  • Hemsidan
    Här på Sjöstadsskolans hemsida finns information om eller länkar till allt ovanstående.